A Community discussion forum for Halo Custom Edition, Halo 2 Vista, Portal and Halo Machinima

Home  Search Register  Login Member ListRecent Posts
  
 
»Forums Index »Halo Custom Edition (Bungie/Gearbox) »Halo CE Technical / Map Design »Official Tool Error Thread - Post your tool errors here.

Page 1 of 2 Go to page: · [1] · 2 · Next
Author Topic: Official Tool Error Thread - Post your tool errors here. (53 messages, Page 1 of 2)
Moderators: Dennis

wireddragon93
Joined: Sep 21, 2008

Me Is R Back ! xfire: wireddragon93


Posted: Oct 9, 2008 09:06 PM    Msg. 1 of 53       
here is mine its
###ERROR### edge #1241 is open
wtf is wrong idk how to fix this


wireddragon93
Joined: Sep 21, 2008

Me Is R Back ! xfire: wireddragon93


Posted: Oct 10, 2008 06:00 PM    Msg. 2 of 53       
hmmmm.....so i just delete the edges and WELD...? thats ALL???
i dont have to go trough the
1.open chimp in MAXscript
2.klik listener window and then "export halo sturcture"
3.w8 for it to be done...


gruntfromhalo
Joined: Nov 21, 2007

actual loli


Posted: Oct 10, 2008 06:03 PM    Msg. 3 of 53       
You do need to export it again and that stuff.


wireddragon93
Joined: Sep 21, 2008

Me Is R Back ! xfire: wireddragon93


Posted: Oct 10, 2008 06:07 PM    Msg. 4 of 53       
sooo thats it? u dont have to go trough all that again?


gruntfromhalo
Joined: Nov 21, 2007

actual loli


Posted: Oct 11, 2008 10:28 AM    Msg. 5 of 53       
Quote: --- Original message by: wireddragon93
sooo thats it? u dont have to go trough all that again?
I just told you that you do.


donut7024
Joined: Sep 23, 2007

I thought you were a woman..............


Posted: Oct 11, 2008 01:29 PM    Msg. 6 of 53       
can someone explain in DEEP DETAIL on how to explain this:
C:\Program Files\Microsoft Games\Halo Custom Edition>tool structure levels\the_v
alley the_valley
Couldn't read map file './toolbeta.map'
building intermediate geometry...
### WARNING found #1 degenerate triangles.
building collision geometry...
### ERROR edge #1509 is open (red).
### ERROR edge #6896 is open (red).
### ERROR edge #9991 is open (red).
### ERROR failed to build collision geometry.
### ERROR failed to import collision bsp.

C:\Program Files\Microsoft Games\Halo Custom Edition>


Headhunter09
Joined: May 6, 2008

This is the truth.


Posted: Oct 11, 2008 03:40 PM    Msg. 7 of 53       
i've got a better idea for this thread. Instead of just posting errors, post explanations once they have been posted elsewhere.

So if a guy has an open edge, explain it very well. Then THX can write a more general description of it under the error. Then if somebody is still having a problem, they can post it.


wireddragon93
Joined: Sep 21, 2008

Me Is R Back ! xfire: wireddragon93


Posted: Oct 11, 2008 06:52 PM    Msg. 8 of 53       
i still dont get this.....SO I DO HAVE TOP GO TROUGH ALL THAT AGAIN?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????


Headhunter09
Joined: May 6, 2008

This is the truth.


Posted: Oct 12, 2008 08:15 AM    Msg. 9 of 53       
import the wrl and delete the polys around the error, and remodel.


wireddragon93
Joined: Sep 21, 2008

Me Is R Back ! xfire: wireddragon93


Posted: Oct 12, 2008 12:07 PM    Msg. 10 of 53       
idk how to do that exacly sooooooooooooooooo yea ima need help


Headhunter09
Joined: May 6, 2008

This is the truth.


Posted: Oct 12, 2008 12:24 PM    Msg. 11 of 53       
just be patient, otherwise nobody will want to help you. If you cant figure something out, search for tutorials. If that doesn't help you, fool around to see if anything can be done with common sense. Asking here is the last option if those dont help.


donut7024
Joined: Sep 23, 2007

I thought you were a woman..............


Posted: Oct 12, 2008 05:19 PM    Msg. 12 of 53       
restart your pc and try again


Headhunter09
Joined: May 6, 2008

This is the truth.


Posted: Oct 12, 2008 06:10 PM    Msg. 13 of 53       
something dealing with memory.


Officer egg
Joined: Mar 16, 2008

Dancing is forbidden.


Posted: Oct 19, 2008 05:55 PM    Msg. 14 of 53       
C:\Program Files\Microsoft Games\Halo Custom Edition>tool model sky\harshness
Couldn't read map file './toolbeta.map'
### harshness.JMS
### ERROR model file has wrong version number.
### ERROR failed to import geometry 'harshness.JMS'.

Wtf?


FoxtrotZero
Joined: Aug 3, 2008

Digging Foxholes by Profession


Posted: Oct 19, 2008 07:13 PM    Msg. 15 of 53       
It can't import geometry. It has the wrong version number. Reading this stuff is easy. Fixinig it. well... see next window.


Officer egg
Joined: Mar 16, 2008

Dancing is forbidden.


Posted: Oct 19, 2008 07:25 PM    Msg. 16 of 53       
So...what do I do? What the heck is a version number? Because 3ds keeps crashing when I export a sky. the jms then gives me this error.


Donut
Joined: Sep 30, 2006

I swear I'm not actually dead


Posted: Oct 24, 2008 11:54 PM    Msg. 17 of 53       
lol ### ERROR paul bunyan dropped his axe


bobbysoon
Joined: Feb 1, 2007


Posted: Oct 25, 2008 01:01 AM    Msg. 18 of 53       
Quote: --- Original message by: l283023
06.03.08 18:02:44 tool pc 01.00.00.0609 ----------------------------------------------
...
06.03.08 18:02:48 EXCEPTION halt in .\import_collision_bsp\reduce_collision_bsp.c,#208: surface_index>=0 && surface_indexsurfaces.count

too many surfaces(faces) for a cluster/subcluster. needs moar portalling
thats my guesstimation


Mythril
-
Screenshot Guru
-
Joined: Mar 29, 2008

Jeffrey Albert Waldo


Posted: Oct 25, 2008 06:26 AM    Msg. 19 of 53       
EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\physics\physics.c,#390:

Happened when I put a vehicle in Sapien. Helpful isn't it? It doesn't have a reason. Pah.


Officer egg
Joined: Mar 16, 2008

Dancing is forbidden.


Posted: Oct 25, 2008 07:00 PM    Msg. 20 of 53       
lol

### ERROR the maid service spilled bleach on the rug

### ERROR found #%d vertices that looked like garbage

### ERROR the node '%s' looks like garbage

### ERROR hey - don't even try it! (uniform sprite sequences)

### ERROR a script tried to delete the player (or the horse he rode in on, or his six-shooter)


bobbysoon
Joined: Feb 1, 2007


Posted: Oct 30, 2008 10:23 PM    Msg. 21 of 53       
you've got a corrupt bitmap. Re-rip it, or pull a backup if you backed up your tags after installing CE. Assuming it's not a custom bitmap you're trying to create


OoEWolf
Joined: Oct 10, 2008

Injuriouswolf


Posted: Oct 31, 2008 01:09 AM    Msg. 22 of 53       
i got this error when building structure

building intermediate geometry...
building collision geometry...
reducing collision geometry...
building collision bsp...
EAX: 0xFFFFFFFE
EBX: 0x00000501
ECX: 0x0012EAC0
EDX: 0x000002CC
EDI: 0x0012EAC0
ESI: 0x00000000
EBP: 0x0012E998
ESP: 0x0012E988
EIP: 0x7C90E4F4, C3 8D A4 24 ?????
EXCEPTION halt in .\import_collision_bsp\build_collision_bsp.c,#1529: dividing_e
dge->vertex_indices[1]==NONE


any help?


bobbysoon
Joined: Feb 1, 2007


Posted: Oct 31, 2008 03:55 AM    Msg. 23 of 53       
Found 1 instance of "dividing_edge->vertex_indices[1]==NONE", at GBXForums:
Quote: --- Original message by: (DA)Ender
ok, i added portals, every time i try to compile the JMS to a structure tag, i get this error,

EAX: 0x037A2F6C
EBX: 0x00000401
ECX: 0x037A9E00
EDX: 0x039D4B60
EDI: 0x0012EC98
ESI: 0x00000000
EBP: 0x0012EB70
ESP: 0x0012EB60
EIP: 0x7C90EB94, C3 8D A4 24 ?????
EXCEPTION halt in .\import_collision_bsp\build_collision_bsp.c,#1529 : dividing_edge->vertex_indices[1]==NONE

I have no idea what this means

No solution mentioned, but I bet it's got to do with the portals


OoEWolf
Joined: Oct 10, 2008

Injuriouswolf


Posted: Oct 31, 2008 08:00 AM    Msg. 24 of 53       
hmm i didn't add portals to my map tho


bobbysoon
Joined: Feb 1, 2007


Posted: Nov 4, 2008 01:17 PM    Msg. 25 of 53       
duplicate names.
all tag names have to be unique.


bobbysoon
Joined: Feb 1, 2007


Posted: Nov 4, 2008 07:59 PM    Msg. 26 of 53       
Quote:
EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\tag_files\tag_files.c,#1358: full_name

Quote: do you perhaps have tags with spaces in the name?
it doesn't like that. try to use _ instead of a space as much as you can.

i really don't know anything when it comes to chimp/bluestreak, so i'm afraid i can't help you with that.
Quote: Check your tags directory. See something that says, ".weapon?" If so, give it a name. That error comes when a tag is just .tag, with no name. The reason I asked weapon is because that is the error I got after extracting b40, and it was because a certain .weapon tag. =p


Z_4SS4SS1N
Joined: Jan 17, 2008

"Flies spread disease, so keep yours closed"


Posted: Nov 7, 2008 06:58 PM    Msg. 27 of 53       
### ERROR couldn't update edge #10 (red)
### ERROR couldn't update edge #10 (red)
### ERROR couldn't update edge #138 (red)
### ERROR couldn't update edge #82 (red)
### ERROR couldn't update edge #82 (red)
### ERROR couldn't update edge #138 (red)
### ERROR couldn't update edge #240 (red)
### ERROR couldn't update edge #240 (red)


FrogEJr
Joined: Dec 16, 2008

Is back to mod some new things.


Posted: Dec 16, 2008 03:28 PM    Msg. 28 of 53       
I have a question...

There was a previous post about this error:
12.16.08 15:15:47 tool pc 01.00.00.0609 ----------------------------------------------
12.16.08 15:15:47 reference function: _write_to_error_file
12.16.08 15:15:47 reference address: 42ca20
12.16.08 15:15:47 Couldn't read map file './toolbeta.map'
12.16.08 15:16:37 EAX: 0xFFFFFFFE
12.16.08 15:16:37 EBX: 0x0020FF01
12.16.08 15:16:37 ECX: 0x0012F5A8
12.16.08 15:16:37 EDX: 0x000002CC
12.16.08 15:16:37 EDI: 0x0012F5A8
12.16.08 15:16:37 ESI: 0x00000000
12.16.08 15:16:37 EBP: 0x0012F480
12.16.08 15:16:37 ESP: 0x0012F470
12.16.08 15:16:37 EIP: 0x7C90EB94, C3 8D A4 24 ?????
12.16.08 15:16:37 EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\memory\array.c,#130: index>=0 && indexcount

,but there was no post on how to fix it...
So i was wondering... How do i fix it?


donut7024
Joined: Sep 23, 2007

I thought you were a woman..............


Posted: Apr 3, 2009 04:23 PM    Msg. 29 of 53       
04.03.09 12:41:22 sapien pc 01.00.00.0609 ----------------------------------------------
04.03.09 12:41:22 reference function: _write_to_error_file
04.03.09 12:41:22 reference address: 401b13
04.03.09 12:41:22 Couldn't read map file './sapienbeta.map'
04.03.09 12:41:28 CreateDevice succeeded with refresh rate = 0
04.03.09 12:41:37 Sound card doesn't meet minimum hardware requirements. Disabling hardware option.
04.03.09 12:41:49 Increasing sound decompression buffer size to 1048576 bytes
04.03.09 12:47:02 local player 0, weapon (0x0), deleted unexpectedly
04.03.09 12:47:03 EAX: 0xFFFFFFFE
04.03.09 12:47:03 EBX: 0xFFFFFF01
04.03.09 12:47:03 ECX: 0x0012F0D0
04.03.09 12:47:03 EDX: 0x000002CC
04.03.09 12:47:03 EDI: 0x0012F0D0
04.03.09 12:47:03 ESI: 0x00000000
04.03.09 12:47:03 EBP: 0x0012EFA8
04.03.09 12:47:03 ESP: 0x0012EF98
04.03.09 12:47:03 EIP: 0x777C9A94, C3 8D A4 24 ?????
04.03.09 12:47:03 EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\memory\data.c,#495: tag instance index #65535 (0xffffffff) is unused or changed
Can I get somehelp?


bobbysoon
Joined: Feb 1, 2007


Posted: Apr 3, 2009 05:36 PM    Msg. 30 of 53       
Quote: --- Original message by: Stan
No all my stuff is simple (hill water road map map1 ect)

I just posted the last thing I ran tool\bitmaps tool\structure and tool\lightmaps in the same night. I've always name both data and levels the same name. I find it funny seeing (tool structure levels\the_big _and_best_beta_version_1_a_2\ The_Big_and_ (you get the idea). I'm to slow at typing for that.
(Funny name. Copy/paste to be sure you use the same name)

This code has also affected Hek Plus Plus too. I can run bitmaps to levels, but I can not do anything within levels. I can't even run tool build-cache-file. I think I used up all the space or something. I'll try deleteing tool and re-installing it. If that does not work- it's time for a fresh start. I must have about 30 maps ripped. I've never ripped any of the single maps, so I'm not sure with the b40.

example:
tool structure "levels\test\bloodgulch" "bloodgulch"
tool lightmaps "levels\test\bloodgulch\bloodgulch" "bloodgulch" 0 .9
you dont need the quotes if there's no spaces in the filepath
Hopefully you had overwrite unchecked while you ripped those maps. Otherwise, you may have overwritten some tags with corruptly extracted tags


Quote: --- Original message by: Z_4SS4SS1N
### ERROR couldn't update edge #10 (red)
### ERROR couldn't update edge #10 (red)
### ERROR couldn't update edge #138 (red)
### ERROR couldn't update edge #82 (red)
### ERROR couldn't update edge #82 (red)
### ERROR couldn't update edge #138 (red)
### ERROR couldn't update edge #240 (red)
### ERROR couldn't update edge #240 (red)

I don't recall exactly, but it's been covered. search for "couldn't update edge".


Quote: --- Original message by: bmcxblade
### ERROR found z buffered triangles (red).
### ERROR couldn't build bsp because of overlapping surfaces (orange).
### ERROR couldn't build bsp2d.
### ERROR couldn't build leaf.
### WARNING found nearly coplanar surfaces (red and green).
### ERROR failed to import collision bsp.


what do i do for that

import the .wrl from CE's program folder. If you're using gmax, use the wrl importer built into Gimp, or the stand-alone wrl importer from gimp I uploaded to this site. And get familiar with SEARCH. These questions have findable answers. In this case, basically, use the .wrl's objects to find the areas that violate the sealed-world rules (search "HEK Tutorial" to find a description of that), and take a close look at each area. An example of z-buffering is if a cliff face and the wall of an inside cave passed thrue each other. All part of the same continuous surface, but intersecting, forming a bubble that would trap anything entering the overlapping space


Quote: --- Original message by: FrogEJr
I have a question...

There was a previous post about this error:
12.16.08 15:15:47 tool pc 01.00.00.0609 ----------------------------------------------
12.16.08 15:15:47 reference function: _write_to_error_file
12.16.08 15:15:47 reference address: 42ca20
12.16.08 15:15:47 Couldn't read map file './toolbeta.map'
12.16.08 15:16:37 EAX: 0xFFFFFFFE
12.16.08 15:16:37 EBX: 0x0020FF01
12.16.08 15:16:37 ECX: 0x0012F5A8
12.16.08 15:16:37 EDX: 0x000002CC
12.16.08 15:16:37 EDI: 0x0012F5A8
12.16.08 15:16:37 ESI: 0x00000000
12.16.08 15:16:37 EBP: 0x0012F480
12.16.08 15:16:37 ESP: 0x0012F470
12.16.08 15:16:37 EIP: 0x7C90EB94, C3 8D A4 24 ?????
12.16.08 15:16:37 EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\memory\array.c,#130: index>=0 && indexcount

,but there was no post on how to fix it...
So i was wondering... How do i fix it?
Process of elimination. Make a backup copy of your scenario. Delete references to tags which may be corrupt - those added since the last successful build - until you get a successful build again. Maybe you need to restore some tags from the original tag set or an original Bungie map, idk. Then add back in your custom tags until you find the corrupt one. Then you've almost isolated the problem and can find a solution.


Quote: --- Original message by: donut7024
04.03.09 12:41:22 sapien pc 01.00.00.0609 ----------------------------------------------
...
04.03.09 12:47:03 EAX: 0xFFFFFFFE
04.03.09 12:47:03 EBX: 0xFFFFFF01
04.03.09 12:47:03 ECX: 0x0012F0D0
04.03.09 12:47:03 EDX: 0x000002CC
04.03.09 12:47:03 EDI: 0x0012F0D0
04.03.09 12:47:03 ESI: 0x00000000
04.03.09 12:47:03 EBP: 0x0012EFA8
04.03.09 12:47:03 ESP: 0x0012EF98
04.03.09 12:47:03 EIP: 0x777C9A94, C3 8D A4 24 ?????
04.03.09 12:47:03 EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\memory\data.c,#495: tag instance index #65535 (0xffffffff) is unused or changed
Can I get somehelp?
Process of elimination again


I found a bug, and a solution! Not that anyone will ever need it, but...
Importing an exported scenario.txt crashed guerilla, with an "EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\tag_files\tag_groups.c,#2419: group_tag==NONE || tag_group_get(group_tag)"
I found that it crashed when it read a netgame flag with a "wpcl" weapon group tag reference from bloodgulch's red flag. Changing "wpcl" to "itmc" fixes it.
Edited by bobbysoon on Apr 7, 2009 at 02:48 AM


PatpatPat
Joined: Nov 20, 2010

I love the smell of napalm in the morning


Posted: Nov 20, 2010 07:49 AM    Msg. 31 of 53       
there is probably nobody modding CE anymore... but anyway: im kinda stuck

all i did was decompile bloodgulch.map, change the name (to bloodgulchpat.scenario) and enter it into tool.exe

C:\Program Files\Microsoft Games\Halo Custom Edition>tool.exe build-cache-file l
evels\test\bloodgulch\bloodgulchpat
Couldn't read map file './toolbeta.map'
file_read('tags\levels\test\bloodgulch\bloodgulch.bitmap') error 0x00000026 'Rea
ched the end of the file. '
couldn't read #108 bytes from offset #64 in local tag 'tags\levels\test\bloodgul
ch\bloodgulch.bitmap'
couldn't read elements for bitmap block
failed to load bitmap tag 'levels\test\bloodgulch\bloodgulch'
failed to load scenario_structure_bsp tag 'levels\test\bloodgulch\bloodgulch'
failed to load structure bsp 'levels\test\bloodgulch\bloodgulch'
### FAILED TO LOAD SCENARIO.

Cache pack file bitmaps hits: 0 for 0.00M
Cache pack file bitmaps adds/misses: 0 for 0.00M
Cache pack file sounds hits: 0 for 0.00M
Cache pack file sounds adds/misses: 0 for 0.00M
Cache pack file loc hits: 0 for 0.00M
Cache pack file loc adds/misses: 0 for 0.00M

C:\Program Files\Microsoft Games\Halo Custom Edition>


PLEASE HELP!!!! I'm about to chuck my pc under a B-double
Edited by PatpatPat on Nov 20, 2010 at 07:51 AM


abkarch
Joined: Mar 20, 2010

This account is old. Sorry for inappropriate posts


Posted: Nov 20, 2010 11:57 AM    Msg. 32 of 53       
this thread is over a year old.
looks like corrupted tags.


Gamma927
Joined: Jun 12, 2008

Steam: gamma927


Posted: Nov 20, 2010 02:43 PM    Msg. 33 of 53       
You're missing the lightmaps for Bloodgulch. Either that, or your current bitmap is corrupted.

Recursively extract all tags from Bloodgulch.


Fuzznut
Joined: Dec 25, 2010


Posted: Apr 16, 2011 01:17 AM    Msg. 34 of 53       
I made a new ce map and I tried compiling it but when I put in the command in tool it said:
found 1628 vertices that look like garbage. Does any1 know how 2 fix this or what it means?


bobbysoon
Joined: Feb 1, 2007


Posted: Apr 16, 2011 02:35 AM    Msg. 35 of 53       
Quote: --- Original message by: Fuzznut
I made a new ce map and I tried compiling it but when I put in the command in tool it said:
found 1628 vertices that look like garbage. Does any1 know how 2 fix this or what it means?
Have you tried removing isolated vertices? The button near the bottom of the editable mesh rollout, in whole-object mode or vert sub object mode. Click it in whole object mode

Quote: --- Original message by: Juiceb0xhero
what does this error mean
animation node 1 isn't set up for limp body physics
Do you have a stand animation block? Are you making a biped? Idk, couldn't find any solid answers on that amongst the internets.
Edited by bobbysoon on Apr 16, 2011 at 02:38 AM

 
Page 1 of 2 Go to page: · [1] · 2 · Next

 
Previous Older Thread    Next newer Thread







Time: Wed August 12, 2020 4:17 PM 204 ms.
A Halo Maps Website