A Community discussion forum for Halo Custom Edition, Halo 2 Vista, Portal and Halo Machinima

Home  Search Register  Login Member ListRecent Posts
  
 
»Forums Index »Halo Custom Edition (Bungie/Gearbox) »Halo CE Technical / Map Design »Sapien Error: group_tag==NONE || tag_group_get(group_tag)

Author Topic: Sapien Error: group_tag==NONE || tag_group_get(group_tag) (6 messages, Page 1 of 1)
Moderators: Dennis

haloce orange
Joined: Jun 12, 2010

Why bust your arse? When you can have a free car!


Posted: Jun 12, 2010 04:53 AM    Msg. 1 of 6       
Sapien has been giving me some trouble recently. I haven't used the editing kit in months (classes come first) and now that finals are nearly over I've decided to pickup on some of the levels I've had on the back burner.

Sapien will open and operate normally, if I open a stock map. The problem comes from opening a custom map. It will open and display the game window, but if I click +Mission under the Hierarchy view tab it immediately shuts down. This means I cannot add any other tags to the level, be them scenery, weapons, or netgame flags. Here is the debug:
06.11.10 18:43:03  sapien pc 01.00.08.0616 ----------------------------------------------
06.11.10 18:43:03 reference function: _write_to_error_file
06.11.10 18:43:03 reference address: 401b13
06.11.10 18:43:03 Couldn't read map file './sapienbeta.map'
06.11.10 18:43:04 CreateDevice succeeded with refresh rate = 0
06.11.10 18:43:07 Sound card doesn't meet minimum hardware requirements. Disabling hardware option.
06.11.10 18:43:07 Increasing sound decompression buffer size to 1048576 bytes
06.11.10 18:43:21 DirectInput: 'Acquire (keyboard)' returned (DIERR_OTHERAPPHASPRIO#-2147024891)
06.11.10 18:44:07 local player 0, weapon (0x0), deleted unexpectedly
06.11.10 18:44:09 EAX: 0x0000005E
06.11.10 18:44:09 EBX: 0x00000001
06.11.10 18:44:09 ECX: 0x00000000
06.11.10 18:44:09 EDX: 0x00A37B78
06.11.10 18:44:09 EDI: 0x0013DF70
06.11.10 18:44:09 ESI: 0x00000000
06.11.10 18:44:09 EBP: 0x0013DE48
06.11.10 18:44:09 ESP: 0x0013DE38
06.11.10 18:44:09 EIP: 0x7C90E514, C3 8D A4 24 ?????
06.11.10 18:44:09 EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\tag_files\tag_groups.c,#2419: group_tag==NONE || tag_group_get(group_tag)
Note: I am using OS_sapienbeta but the issue also occurs in regular Sapien.

The only info about this error that I could find is this:
Posted By THX 1138 on Apr 3, 2009 05:36 PM

I found a bug, and a solution! Not that anyone will ever need it, but...
Importing an exported scenario.txt crashed guerilla, with an "EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\tag_files\tag_groups.c,#2419: group_tag==NONE || tag_group_get(group_tag)"
I found that it crashed when it read a netgame flag with a "wpcl" weapon group tag reference from bloodgulch's red flag. Changing "wpcl" to "itmc" fixes it.
Edited by bobbysoon on Apr 7, 2009 at 02:48 AM
but I have no idea how to use this information to help me.

The only thing I can think of is that I switched a projectile on a weapon, however upon receiving the error I switched it back; yet the error still comes up. I checked and all the tag locations are correct (no red text in any fields). The level already has some tags I added to it from before and I can build-cache-file the level into a map file, but I cannot add anything else.

Any help on this issue would be greatly appreciated.


Maniac1000
-Helpful Poster-
Joined: Feb 24, 2007


Posted: Jun 12, 2010 03:23 PM    Msg. 2 of 6       
open the scenario in guerilla, remove any tags that you added (also remove from any palates)


haloce orange
Joined: Jun 12, 2010

Why bust your arse? When you can have a free car!


Posted: Jun 12, 2010 09:48 PM    Msg. 3 of 6       
Tried it but nothing happened.
I removed all my custom weapons and palettes (fog, weather, sound environment, & background sound) in the scenario and scenario_structure_bsp tags. Now the map is a blank slate and the error still occurs.

Thankfully I had some backups on my old desktop (been using my laptop for editing recently) and they seem to work fine so I'll be sticking with that for now. Just a few months of work lost (no big deal). I'm just stumped as to how the error came to be in the first place. All I can assume is that it had something to do with OS, because my desktop files were made with the regular editing kit, while I used OS on my laptop in an attempt to take advantage of its newer features (globals override, physics editing, memory upgrades, etc.)


FtDSpartn
Joined: May 1, 2009

Verified AI.


Posted: Jun 12, 2010 11:15 PM    Msg. 4 of 6       
There was a netgame flag block that was named wpcl that was causing it. You would of had to rename it to itmc or whatever it says.
Edited by FtDSpartn on Jun 12, 2010 at 11:16 PM


haloce orange
Joined: Jun 12, 2010

Why bust your arse? When you can have a free car!


Posted: Jun 13, 2010 02:42 AM    Msg. 5 of 6       
Quote: --- Original message by: FtDSpartn

There was a netgame flag block that was named wpcl that was causing it. You would of had to rename it to itmc or whatever it says.
Edited by FtDSpartn on Jun 12, 2010 at 11:16 PM

I'm sorry but I don't exactly know where to find or how I would have fixed that.

I transferred all my data back to my desktop in an attempt to save what I had and it somehow worked. Any problem with the tags that might have been is now gone, but it makes no sense that it would work on one computer and not another. My laptop's been having problems recently saying I should backup and replace the hard drive so I'll be looking into that.

Thank you for your assistance, if you could elaborate as to how I was supposed to rename the netgame flag block it would help me and anyone else who comes across this problem in the future. Other than that the issue has been resolved.


FtDSpartn
Joined: May 1, 2009

Verified AI.


Posted: Jun 13, 2010 02:51 AM    Msg. 6 of 6       
I wouldn't of known how to rename it,either.I just took info and re-worded it.

 

 
Previous Older Thread    Next newer Thread







Time: Sun March 29, 2020 9:06 PM 172 ms.
A Halo Maps Website