A Community discussion forum for Halo Custom Edition, Halo 2 Vista, Portal and Halo Machinima

Home  Search Register  Login Member ListRecent Posts
  
 
»Forums Index »Halo Custom Edition (Bungie/Gearbox) »Halo CE Technical / Map Design »Someone please do me this single favor

Author Topic: Someone please do me this single favor (13 messages, Page 1 of 1)
Moderators: Dennis

Delicon20
Joined: Oct 3, 2008

Still here. Still loves bacon


Posted: Sep 17, 2012 05:37 PM    Msg. 1 of 13       
okay, so I have spent the past TWO FREAKING MONTHS trying to get a single working tagset ingame. However, I have encountered one exception after another, each one more perplexing with fixes more time consuming than the next. I am far beyond my wits end. If someone could please, for the love of god just give me a classic tagset, just a tags folder with the halo 1 tagset, that has been tested in sapien and opens correctly with little to no errors so I can stop ripping my hair out and giving myself ulcers, I would be overjoyed. Well overjoyed is an understatement. Let's just say if I could finally open a scenario in sapien I'd literally start jumping up and down clapping and cheering, then partake in a 30 minute long break dancing session.

I'm pretty much borderline suicidal right now so if anyone could help me out I'd be infinitely olbiged, like massage your nasty feet for 3 years obliged


Hobbet360
Joined: Jan 10, 2012

ProTools > ToolPro


Posted: Sep 17, 2012 07:48 PM    Msg. 2 of 13       
You could just reinstall hek, it worked for me when I screwed something up.


Delicon20
Joined: Oct 3, 2008

Still here. Still loves bacon


Posted: Sep 17, 2012 08:03 PM    Msg. 3 of 13       
Quote: --- Original message by: hobbet360
You could just reinstall hek, it worked for me when I screwed something up.


except I did, and immediately my untouched tagset exceptioned

and I know nothing's wrong with sapien because sapien has worked before in it's current state


Maniac1000
-Helpful Poster-
Joined: Feb 24, 2007


Posted: Sep 17, 2012 08:40 PM    Msg. 4 of 13       
Before reinstalling, did you move or delete your tags folder?

Here is a clean tags folder.
http://www.mediafire.com/?lv2j8cl2q6ka7v8
Edited by Maniac1000 on Sep 17, 2012 at 09:22 PM


Delicon20
Joined: Oct 3, 2008

Still here. Still loves bacon


Posted: Sep 17, 2012 10:55 PM    Msg. 5 of 13       
Quote: --- Original message by: Maniac1000

Before reinstalling, did you move or delete your tags folder?

Here is a clean tags folder.
http://www.mediafire.com/?lv2j8cl2q6ka7v8
Edited by Maniac1000 on Sep 17, 2012 at 09:22 PM


yes, and thank you


but even this tag folder exceptions for me -.-

it's gotta be the hek, I'll try to mess with sapien

09.17.12 22:18:42 sapien pc 01.00.09.0620 ----------------------------------------------
09.17.12 22:18:42 reference function: _write_to_error_file
09.17.12 22:18:42 reference address: 401b13
09.17.12 22:18:42 CreateDevice succeeded with refresh rate = 0
09.17.12 22:18:42 Sound card doesn't meet minimum hardware requirements. Disabling hardware option.
09.17.12 22:18:42 Increasing sound decompression buffer size to 1048576 bytes
09.17.12 22:18:47 local player 0, weapon (0x0), deleted unexpectedly
09.17.12 22:18:48 EAX: 0x03C8A000
09.17.12 22:18:48 EBX: 0x00000001
09.17.12 22:18:48 ECX: 0x00000380
09.17.12 22:18:48 EDX: 0x00038E00
09.17.12 22:18:48 EDI: 0x0012F1D8
09.17.12 22:18:48 ESI: 0x00000000
09.17.12 22:18:48 EBP: 0x0012F0B0
09.17.12 22:18:48 ESP: 0x0012F0A0
09.17.12 22:18:48 EIP: 0x770D5CD4, C3 8D A4 24 ?????
09.17.12 22:18:48 EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\sound\sound_manager.c,#3304: gain>=0.f && gain<=1.f

if anyone wants to take a crack at why I keep seeing this error with every different tag set I have, be my guest

I'm pretty sure that if I'm the only one getting this error with fresh tagsets then my pc hates me, especially considering I just COMPILED a map successfully


Edited by Delicon20 on Sep 17, 2012 at 11:23 PM


Maniac1000
-Helpful Poster-
Joined: Feb 24, 2007


Posted: Sep 17, 2012 11:16 PM    Msg. 6 of 13       
is there an entry in debug?


Delicon20
Joined: Oct 3, 2008

Still here. Still loves bacon


Posted: Sep 17, 2012 11:23 PM    Msg. 7 of 13       
posted above


P3
Joined: Dec 2, 2011


Posted: Sep 17, 2012 11:32 PM    Msg. 8 of 13       
Same thing happened here.... Pissed the fu*ken hell out of me! ..... So i just quit for awhile.... Including now.... T-T Still just waiting, waiting for it to somehow work again randomly... *Huff....*

Well at least i know it's not just me out there! :D
Edited by P3 on Sep 17, 2012 at 11:33 PM


Maniac1000
-Helpful Poster-
Joined: Feb 24, 2007


Posted: Sep 17, 2012 11:35 PM    Msg. 9 of 13       
I read 3 things, none of which seem likely, but did work for others.
1 Reboot your pc ( i assume you have done this in the last 2 months)
2 Delete the tags and data folder when reinstalling.
3 I didnt read this one but could it have something to do with the version of vorbis.dll or similar files you are using? or are those only used for compiling sounds and not playing them?


OrangeJuice
Joined: Jan 29, 2009

new content isn't a mod. hhtmods are mods.


Posted: Sep 18, 2012 12:42 AM    Msg. 10 of 13       
What sapien have you been using? I once had an old dual core computer that at-night would run Halo in [like..] fastForward. It would also crash until I patched sapien to use only one core using this program. I now use that program to run all old games that I choose to still play, so mine is in my system32 folder :)


Ermac
Joined: Nov 24, 2006

Pops up from time to time


Posted: Sep 26, 2012 07:12 PM    Msg. 11 of 13       
Quote: --- Original message by: Delicon20

09.17.12 22:18:42 sapien pc 01.00.09.0620 ----------------------------------------------
09.17.12 22:18:42 reference function: _write_to_error_file
09.17.12 22:18:42 reference address: 401b13
09.17.12 22:18:42 CreateDevice succeeded with refresh rate = 0
09.17.12 22:18:42 Sound card doesn't meet minimum hardware requirements. Disabling hardware option.
09.17.12 22:18:42 Increasing sound decompression buffer size to 1048576 bytes
09.17.12 22:18:47 local player 0, weapon (0x0), deleted unexpectedly
09.17.12 22:18:48 EAX: 0x03C8A000
09.17.12 22:18:48 EBX: 0x00000001
09.17.12 22:18:48 ECX: 0x00000380
09.17.12 22:18:48 EDX: 0x00038E00
09.17.12 22:18:48 EDI: 0x0012F1D8
09.17.12 22:18:48 ESI: 0x00000000
09.17.12 22:18:48 EBP: 0x0012F0B0
09.17.12 22:18:48 ESP: 0x0012F0A0
09.17.12 22:18:48 EIP: 0x770D5CD4, C3 8D A4 24 ?????
09.17.12 22:18:48 EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\sound\sound_manager.c,#3304: gain>=0.f && gain<=1.f

if anyone wants to take a crack at why I keep seeing this error with every different tag set I have, be my guest

I'm pretty sure that if I'm the only one getting this error with fresh tagsets then my pc hates me, especially considering I just COMPILED a map successfully


Edited by Delicon20 on Sep 17, 2012 at 11:23 PM


That error is saying that one of your sounds has a gain greater than 1. Start going through your sound tags.


MoooseGuy
Joined: Aug 10, 2008

I Approve This Message.


Posted: Sep 27, 2012 12:33 PM    Msg. 12 of 13       
It looks like a sound card or dll issue. Make sure you have good dlls installed and that you have the latest drivers.


Ermac
Joined: Nov 24, 2006

Pops up from time to time


Posted: Sep 27, 2012 10:10 PM    Msg. 13 of 13       
Not a sound card issue. That first error is quite common - I get it all the time on my old computer.

The last line there is what is important. The gain on ALL sounds must be greater than 0 but less than 1. Unfortunately they don't tell you which sound tag is the offender, so you have to do that search yourself.

EDIT: I just dealt with this same error myself. Sapien was throwing errors for the heck of it. Have you tried restarting your computer?
Edited by Ermac on Sep 30, 2012 at 10:33 AM

 

 
Previous Older Thread    Next newer Thread







Time: Mon November 18, 2019 8:26 PM 359 ms.
A Halo Maps Website