A Community discussion forum for Halo Custom Edition, Halo 2 Vista, Portal and Halo Machinima

Home  Search Register  Login Member ListRecent Posts
  
 
»Forums Index »Halo Custom Edition (Bungie/Gearbox) »Halo CE Technical / Map Design »invalid animation graph seat block

Author Topic: invalid animation graph seat block (12 messages, Page 1 of 1)
Moderators: Dennis

shadowslayer123
Joined: Feb 22, 2009

Not the american average


Posted: Oct 13, 2012 11:24 PM    Msg. 1 of 12       
so ive been working on a flying vehicle, the valkyrie from warhammer, i made collision, animations, and physics for it, when i try to place it in sapien, it exceptions. here is my debug

10.13.12 21:16:30 sapien pc 01.00.09.0620 ----------------------------------------------
10.13.12 21:16:30 reference function: _write_to_error_file
10.13.12 21:16:30 reference address: 401b13
10.13.12 21:16:30 CreateDevice succeeded with refresh rate = 0
10.13.12 21:16:30 Sound card doesn't meet minimum hardware requirements. Disabling hardware option.
10.13.12 21:16:35 Increasing sound decompression buffer size to 1048576 bytes
10.13.12 21:16:39 the model 'characters\me1saren\me1saren' and the collision model 'characters\marine_armored\marine_armored' don't match (region counts don't match)
10.13.12 21:16:39 the object 'characters\me1saren\saren' will not be collidable
10.13.12 21:16:54 WARNING: 28 clusters in structure_bsp levels\a30\exodus have no background sound or sound environment.
10.13.12 21:16:54 DirectInput: 'Acquire (keyboard)' returned (DIERR_OTHERAPPHASPRIO#-2147024891)
10.13.12 21:17:22 local player 0, weapon (0x0), deleted unexpectedly
10.13.12 21:17:59 EAX: 0x00000001
10.13.12 21:17:59 EBX: 0x00000001
10.13.12 21:17:59 ECX: 0x00000000
10.13.12 21:17:59 EDX: 0x00000000
10.13.12 21:17:59 EDI: 0x0018BF80
10.13.12 21:17:59 ESI: 0x00000000
10.13.12 21:17:59 EBP: 0x0018BE58
10.13.12 21:17:59 ESP: 0x0018BE48
10.13.12 21:17:59 EIP: 0x77290C22, 83 C4 04 C2 ?????
10.13.12 21:17:59 EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\tag_files\tag_groups.c,#3157: #-1 is not a valid animation_graph_unit_seat_block index in [#0,#1)


Georgespartan01
Joined: Nov 1, 2010


Posted: Oct 13, 2012 11:48 PM    Msg. 2 of 12       
First you need to fix this:
10.13.12 21:16:35 Increasing sound decompression buffer size to 1048576 bytes
10.13.12 21:16:39 the model 'characters\me1saren\me1saren' and the collision model 'characters\marine_armored\marine_armored' don't match (region counts don't match)
10.13.12 21:16:39 the object 'characters\me1saren\saren' will not be collidable

The collision is before the animation, if the collision has problems the animation will not work.
Make sure you have the same "NodeChecksum" on guerilla in the .gbxmodel and .collision-geometry model. Make sure you didnt delete any frame or node when you exported the JMS.


shadowslayer123
Joined: Feb 22, 2009

Not the american average


Posted: Oct 14, 2012 12:08 AM    Msg. 3 of 12       
i know about those, thay are just junk sitting in my map


Georgespartan01
Joined: Nov 1, 2010


Posted: Oct 14, 2012 12:19 AM    Msg. 4 of 12       
what do you mean?


altis94
Joined: Oct 5, 2012

Join my Discord https://discord.gg/GDVEaRD


Posted: Oct 14, 2012 04:24 AM    Msg. 5 of 12       
#-1 is not a valid animation_graph_unit_seat_block index in [#0,#1)

This is the problem. Try looking for -1 value in model animations tag.


shadowslayer123
Joined: Feb 22, 2009

Not the american average


Posted: Oct 15, 2012 05:17 PM    Msg. 6 of 12       
i think cads animation exporter doesnt work on max 2012 cause the jms was unusually small. i think they are just corrupt


kirby_422
Joined: Jan 22, 2006

Apparently public enemy number 1?


Posted: Oct 15, 2012 06:24 PM    Msg. 7 of 12       
It directly mentions the seat. Do all of your seats have names?


Ermac
Joined: Nov 24, 2006

Pops up from time to time


Posted: Oct 15, 2012 10:59 PM    Msg. 8 of 12       
Something, most likely the very first field you see in your animation tag, is referencing an option that does not exist (hence the -1). Go into your animation tag and switch it to one that does exist.


shadowslayer123
Joined: Feb 22, 2009

Not the american average


Posted: Oct 16, 2012 08:56 PM    Msg. 9 of 12       
here are my two seats, i dont see anything with a -1


Edited by shadowslayer123 on Oct 16, 2012 at 08:56 PM


kirby_422
Joined: Jan 22, 2006

Apparently public enemy number 1?


Posted: Oct 17, 2012 08:25 AM    Msg. 10 of 12       
Didn't even realize it doesn't give a header called seat, that the animation tag just calls it unit. (its referred to as a seat everywhere else in HEK). Make sure that the seat has a name (default seat is 'stand')


shadowslayer123
Joined: Feb 22, 2009

Not the american average


Posted: Oct 17, 2012 01:00 PM    Msg. 11 of 12       
thanks guys. i wouldve never guessed that. ill set it up after im done working and see how it goes


Ermac
Joined: Nov 24, 2006

Pops up from time to time


Posted: Oct 17, 2012 07:47 PM    Msg. 12 of 12       
Quote: --- Original message by: waffles
Quote: --- Original message by: kirby_422
It directly mentions the seat. Do all of your seats have names?


ignore the comments about the animation tag itself, its the seats.


Waffles does not know what he's talking about. When Halo refers to "seats" it doesn't always mean seats on a vehicle.

L28's advice is correct, follow his advice.

 

 
Previous Older Thread    Next newer Thread







Time: Mon November 18, 2019 8:31 PM 188 ms.
A Halo Maps Website