A Community discussion forum for Halo Custom Edition, Halo 2 Vista, Portal and Halo Machinima

Home  Search Register  Login Member ListRecent Posts
  
 
Viewing User Profile for: Delmar
About Contact
Joined: May 4, 2013 12:49 PM
Last Post: May 6, 2013 09:04 PM
Last Visit: May 16, 2013 02:44 PM
Location:
Occupation:
Interests:
Your Age:
What Games do you play:
Email: {hidden}


Send Private Message
Post Statistics
Delmar has contributed to 3 posts out of 465378 total posts (0.00%) in 2,529 days (0.00 posts per day).

20 Most recent posts:
Halo CE Technical / Map Design » Another compiling error. May 6, 2013 09:04 PM (Total replies: 4)

So, is there any way that I can fix all of those missing files easily? (I installed Halo Custom, without installing the normal halo first, and im not sure if that makes a difference on my missing files or not.)

Halo CE Technical / Map Design » Another compiling error. May 4, 2013 11:46 PM (Total replies: 4)

I just tried to see if I could extract the bitmaps, but when I opened the file on the HEK+ it just said "no map loaded". So, perhaps you could be so kind and pass me the bitmaps, or tell me where I can find some.

Also, I have no idea how to run my own lightmaps. ._.

-Edit-
I downloaded some bitmaps, and updated my bitmap.map file... But, I got another error.

Got this on the cmd prompt.

Couldn't read map file './toolbeta.map'
file_read('tags\levels\test\deathisland\deathisland.bitmap') error 0x00000026 'R
eached the end of the file. '
couldn't read #108 bytes from offset #64 in local tag 'tags\levels\test\deathisl
and\deathisland.bitmap'
couldn't read elements for bitmap block
failed to load bitmap tag 'levels\test\deathisland\deathisland'
failed to load scenario_structure_bsp tag 'levels\test\deathisland\deathisland'
failed to load structure bsp 'levels\test\deathisland\deathisland'
### FAILED TO LOAD SCENARIO.

Cache pack file bitmaps hits: 0 for 0.00M
Cache pack file bitmaps adds/misses: 0 for 0.00M
Cache pack file sounds hits: 0 for 0.00M
Cache pack file sounds adds/misses: 0 for 0.00M
Cache pack file loc hits: 0 for 0.00M
Cache pack file loc adds/misses: 0 for 0.00M

And this one; Debug Text

05.04.13 15:53:31 sapien pc 01.00.00.0609 ----------------------------------------------
05.04.13 15:53:31 reference function: _write_to_error_file
05.04.13 15:53:31 reference address: 401b13
05.04.13 15:53:31 Couldn't read map file './sapienbeta.map'
05.04.13 15:53:31 CreateDevice succeeded with refresh rate = 0
05.04.13 15:53:33 Sound card doesn't meet minimum hardware requirements. Disabling hardware option.
05.04.13 15:53:33 Increasing sound decompression buffer size to 1048576 bytes
05.04.13 15:55:00 local player 0, weapon (0x0), deleted unexpectedly
05.04.13 16:03:21 file_open('tags\sound\dialog\crewman\conditional\crewman.dialogue') error 0x00000003 'The system cannot find the path specified. '
05.04.13 16:03:23 couldn't open dialogue tag 'crewman.dialogue'.
05.04.13 16:03:23 failed to load biped tag 'characters\crewman\crewman'
05.04.13 16:03:28 file_open('tags\scenery\halo_destroyed\effects\halo small burning debris.particle') error 0x00000003 'The system cannot find the path specified. '
05.04.13 16:03:28 couldn't open particle tag 'halo small burning debris.particle'.
05.04.13 16:03:28 failed to load effect tag 'levels\a10\poa_explosions\spewing debris'
05.04.13 16:03:28 failed to load scenery tag 'levels\a10\poa_explosions\poa_fire_emitter'
05.04.13 16:03:28 file_open('tags\scenery\halo_destroyed\effects\halo small burning debris.particle') error 0x00000003 'The system cannot find the path specified. '
05.04.13 16:03:28 couldn't open particle tag 'halo small burning debris.particle'.
05.04.13 16:03:29 failed to load effect tag 'levels\a10\poa_explosions\spewing debris large'
05.04.13 16:03:29 failed to load scenery tag 'levels\a10\poa_explosions\poa_fire_emitter large'
05.04.13 16:03:35 file_open('tags\characters\marine_armored\shaders\marine_helmet_hud_hires.shader_model') error 0x00000002 'The system cannot find the file specified. '
05.04.13 16:03:35 couldn't open shader_model tag 'marine_helmet_hud_hires.shader_model'.
05.04.13 16:03:35 file_open('tags\characters\marine_armored\shaders\marine_helmet_hires.shader_model') error 0x00000002 'The system cannot find the file specified. '
05.04.13 16:03:35 couldn't open shader_model tag 'marine_helmet_hires.shader_model'.
05.04.13 16:03:35 failed to load gbxmodel tag 'levels\c10\devices\helmet\helmet'
05.04.13 16:03:35 failed to load scenery tag 'levels\c10\devices\helmet\helmet'
05.04.13 16:04:03 file_open('tags\scenery\halo_destroyed\bitmaps\halo_explosion_flares.bitmap') error 0x00000003 'The system cannot find the path specified. '
05.04.13 16:04:03 couldn't open bitmap tag 'halo_explosion_flares.bitmap'.
05.04.13 16:04:03 failed to load lens_flare tag 'vehicles\pelican\effects\pelican explosion_core'
05.04.13 16:04:03 failed to load light tag 'vehicles\pelican\effects\pelican explosion_core'
05.04.13 16:04:04 failed to load effect tag 'vehicles\pelican\effects\pelican explosion'
05.04.13 16:04:04 failed to load model_collision_geometry tag 'vehicles\pelican\pelican'
05.04.13 16:04:04 failed to load scenery tag 'vehicles\pelican\pelican'
05.04.13 16:05:10 EAX: 0x00000000
05.04.13 16:05:10 EBX: 0x00A4CA01
05.04.13 16:05:10 ECX: 0x761C4308
05.04.13 16:05:10 EDX: 0x00000578
05.04.13 16:05:10 EDI: 0x0012D3B0
05.04.13 16:05:10 ESI: 0x00000000
05.04.13 16:05:10 EBP: 0x0012D288
05.04.13 16:05:10 ESP: 0x0012D278
05.04.13 16:05:10 EIP: 0x77397094, C3 8D A4 24 ?????
05.04.13 16:05:10 EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\tag_files\tag_groups.c,#265: tag_get(0x0) expected group 'object' but got group 'gbxmodel'

Edited by Delmar on May 5, 2013 at 12:20 AM

Halo CE Technical / Map Design » Another compiling error. May 4, 2013 01:03 PM (Total replies: 4)

I've ecountered an error when compiling a map that apparently, nobody else has had here, and I have no idea how to fix it.

This is what I got in the latest debug.txt file. :|

05.04.13 11:39:23 sapien pc 01.00.00.0609 ----------------------------------------------
05.04.13 11:39:23 reference function: _write_to_error_file
05.04.13 11:39:23 reference address: 401b13
05.04.13 11:39:23 Couldn't read map file './sapienbeta.map'
05.04.13 11:39:24 CreateDevice succeeded with refresh rate = 0
05.04.13 11:39:25 Sound card doesn't meet minimum hardware requirements. Disabling hardware option.
05.04.13 11:39:26 Increasing sound decompression buffer size to 1048576 bytes
05.04.13 11:40:29 local player 0, weapon (0x0), deleted unexpectedly
05.04.13 12:46:04 Increasing sound decompression buffer size to 1048576 bytes
05.04.13 12:47:27 WARNING: 11 clusters in structure_bsp levels\test\deathisland\deathisland have no background sound or sound environment.
05.04.13 12:47:27 EAX: 0x088AEF00
05.04.13 12:47:27 EBX: 0xFFFFE301
05.04.13 12:47:27 ECX: 0x09290078
05.04.13 12:47:27 EDX: 0x08890078
05.04.13 12:47:27 EDI: 0x0012F070
05.04.13 12:47:27 ESI: 0x00000000
05.04.13 12:47:27 EBP: 0x0012EF48
05.04.13 12:47:27 ESP: 0x0012EF38
05.04.13 12:47:27 EIP: 0x77397094, C3 8D A4 24 ?????
05.04.13 12:47:27 EXCEPTION halt in \halopc\haloce\source\memory\data.c,#495: object index #79 (0xe327004f) is unused or changed


I have no idea what this means, and in the command prompt window I get a different text.

couldn't read the ./toolbeta.map (When I run the build-cache-file command, it stays there for like 30 or 40 seconds. Until the next thing appears.)
file_read('tags\levels\test\deathisland\deathisland.bitmap') error 0x00000026 'R
eached the end of the file. '
couldn't read #108 bytes from offset #64 in local tag 'tags\levels\test\deathisl
and\deathisland.bitmap'
couldn't read elements for bitmap block
failed to load bitmap tag 'levels\test\deathisland\deathisland'
failed to load scenario_structure_bsp tag 'levels\test\deathisland\deathisland'
failed to load structure bsp 'levels\test\deathisland\deathisland'
### FAILED TO LOAD SCENARIO.

Cache pack file bitmaps hits: 0 for 0.00M
Cache pack file bitmaps adds/misses: 0 for 0.00M
Cache pack file sounds hits: 0 for 0.00M
Cache pack file sounds adds/misses: 0 for 0.00M
Cache pack file loc hits: 0 for 0.00M
Cache pack file loc adds/misses: 0 for 0.00M



Anybody got any idea on how to fix this?


Time: Sun April 5, 2020 8:53 AM 313 ms.
A Halo Maps Website