A Community discussion forum for Halo Custom Edition, Halo 2 Vista, Portal and Halo Machinima

Home  Search Register  Login Member ListRecent Posts
  
 
Viewing User Profile for: squeeze_nut
About Contact
Joined: Apr 5, 2016 05:28 PM
Last Post: Jun 9, 2016 07:56 PM
Last Visit: Jul 11, 2017 02:11 PM
Website:  
Location:
Occupation:
Interests:
Your Age:
What Games do you play:
Avatar:


Send Private Message
Post Statistics
squeeze_nut has contributed to 17 posts out of 465753 total posts (0.00%) in 690 days (.02 posts per day).

20 Most recent posts:
Halo CE General Discussion » Cant Run halo ce at all Jun 9, 2016 07:56 PM (Total replies: 35)

Quote: --- Original message by: StormUndBlackbird
Quote: --- Original message by: squeeze_nut
I'm having a similar problem..

Never had any trouble with CE before, but out of nowhere whenever I try to run the game from the desktop or from the folder, it flashes the "Halo" logo, and then puts me back on my desktop. I have no control over anything and I need to Task Manager my way out. I get no errors, just frozen helplessly on my desktop. Any pointers?
Any possible protocol before it started? Like some dubious driver update?


No, I just have not been on my PC in some time. I came back on to an unresponsive CE for some reason. Combat Evolved works normally.

Halo CE General Discussion » Cant Run halo ce at all Jun 6, 2016 09:31 PM (Total replies: 35)

I'm having a similar problem..

Never had any trouble with CE before, but out of nowhere whenever I try to run the game from the desktop or from the folder, it flashes the "Halo" logo, and then puts me back on my desktop. I have no control over anything and I need to Task Manager my way out. I get no errors, just frozen helplessly on my desktop. Any pointers?

Halo CE General Discussion » Recorded Anims Apr 10, 2016 06:56 PM (Total replies: 22)

Quote: --- Original message by: A Juicy Frank

You can't (without setting a new tag directory in OS' OS_Settings.Editor.xml file), but that's ok because you shouldn't need to. The main point of the copied folder is just to provide an environment for you to actually record them. Then you inject the data with the app that does it (Anim Recorded Editor.exe) into any .scenario that you would use with your main directory anyway.

Also glad to know it works. Happy modding. Make some animations for masterz and he'll give you a beta in a couple years
Edited by A Juicy Frank on Apr 10, 2016 at 06:08 PM


Oh, duh, haha, I see.
Thanks again man.

Halo CE General Discussion » Recorded Anims Apr 10, 2016 05:20 PM (Total replies: 22)

Sorry for the late response, I was having internet problems.

The swap was successful, and I have a running animation recorder!
Thanks a lot for the help, I might have more questions soon.

One quick one before I test some things out, how do I use the HEK (sapien etc) with the recorded animations folder? (The 1.09 CE folder that's not in the default install directory)

Halo CE General Discussion » Recorded Anims Apr 9, 2016 10:14 AM (Total replies: 22)

Quote: --- Original message by: MatthewDratt
To do that you may need to un-install your Halo CE install because your PC thinks you have 1.10 installed already.

It's gets tricky to get multiple installs but once you get it in the correct order everything should work.

Quote: --- Original message by: A Juicy Frank

That's right... iirc it can be manually changed by replacing the haloce.exe with the 1.09 version right? I'll send a pm.
Edited by A Juicy Frank on Apr 8, 2016 at 11:29 PM[/quo


Edited by squeeze_nut on Apr 9, 2016 at 10:18 AM


Thanks a lot both of you, I'll give it a shot.


Okay, I got this error while trying to run halo ce
https://gyazo.com/733d935dc3f61b45791277ff14c91eee
Edited by squeeze_nut on Apr 9, 2016 at 10:19 AM

Halo CE General Discussion » Recorded Anims Apr 8, 2016 10:58 PM (Total replies: 22)

Quote: --- Original message by: A Juicy Frank

Does it look like this?
http://i.imgur.com/oVHBdEq.png

I noticed from your last thread that you were using Opensauce. That animation recorder is not compatible with OS and gives this error. Image filename triggered profanity filter. lel.
Edited by A Juicy Frank on Apr 8, 2016 at 10:51 PM

Quote: --- Original message by: MatthewDratt

You can't record using an Open Sauce install. It only works on a default Halo CE install.

You can have more than 1 install of Halo CE though and just rename your main folder to switch back and forth. You can still apply RAs to OS maps, however they can't have any OS globals when you add them so just remove those for a bit, add your ras, then put them back.

You can also just use Command Lists to play in cutscenes http://hce.halomaps.org/index.cfm?fid=2231 I believe this tutorial covers it
Edited by MatthewDratt on Apr 8, 2016 at 10:51 PM


Hi Frank, Hi Matt,

I've been told OS clients don't work with the anim recorder, but I did what Matt said and switched around the CEs by renaming them, and even on the fresh install it gave me the error Frank showed in that profane image he linked.
I downloaded the tutorial, and I'll take a look at that. Any other possibility that Error would occur?

Halo CE General Discussion » Recorded Anims Apr 8, 2016 10:43 PM (Total replies: 22)

hi hello its nut again


I haven't been here long, and all I've done on this forum was ask for help (and I'm very thankful for those of you who lended me a hand) and that's what I'm here to do again.

Does anyone know about recorded animation for cutscenes? The only thing I found relevant was the thing that replaces your .dll file (which for me doesn't work)

http://hce.halomaps.org/index.cfm?fid=5939 <- when I try to replaces my strings.dll, halo ce won't load saying my strings.dll was missing.

If anyone has any idea what do about this, please let me know, I really want to start making cutscenes. Thanks.

Halo CE General Discussion » Desperately seeking help/advice Apr 6, 2016 08:23 PM (Total replies: 28)

Quote: --- Original message by: A Juicy Frank
He means try to build your map again after you've moved the virtual store stuff over

Quote: --- Original message by: Super Flanker
Don't quarter me for being stupid.

But why can't you just cut all the stuff from your virtual store folder and paste it into your halo root directory and recompile?

Its what I've been doing with win8.1 for 2 years now.


I started dicking around in both the folders, trying and trying again to copy the stuff from the root to virtual store and vise versa, and out of nowhere -> https://i.gyazo.com/c6d981b3847fcc2b20b4305f5abde211.png

Again, thanks to everyone for the patience and help.
- nut <333

Halo CE General Discussion » Desperately seeking help/advice Apr 6, 2016 07:54 PM (Total replies: 28)

Quote: --- Original message by: Super Flanker
Don't quarter me for being stupid.

But why can't you just cut all the stuff from your virtual store folder and paste it into your halo root directory and recompile?

Its what I've been doing with win8.1 for 2 years now.


I'm a virgin, I've only started doing things for less than a month, and bash me with a rock if you want but,

er,

define recompile?

Halo CE General Discussion » Desperately seeking help/advice Apr 6, 2016 07:42 PM (Total replies: 28)

Quote: --- Original message by: raffgie
It's UAC. You can either disable it or reinstall Halo and HEK to a folder that doesn't require administrative rights.

Quote: --- Original message by: A Juicy Frank

The place raffgie got you to is where all your tags are. Still unsure why you weren't able to move those to the desktop. I'm still iffy about disabling UAC, since it is still active on my system and I can use gmax without running as admin and open/save files to its folder in program files- which needs admin permission to do so. It works because of that full control change made to the folder. Since it isn't working for you, disabling UAC may be your best bet.


Also don't worry about that last post of mine right now. I was typing while raffgie got you there. He did in a couple minutes what I couldn't in all this time. +1
Edited by A Juicy Frank on Apr 6, 2016 at 07:23 PM


I tried disabling UAC, and even that didn't work. Thank you both for all the help.
I think I'm going to try to wipe all of CE off the C Drive and reinstall on E. As far as I can tell, that's my only possible solution.

Halo CE General Discussion » Desperately seeking help/advice Apr 6, 2016 07:04 PM (Total replies: 28)

I have no idea what's happening.

For starters, trying to cut the tags out via Guerilla for some reason takes the files from the current tag folder. (https://gyazo.com/7d005f244779de3cab30e5c0a0b74959)

Also, everything is allowed full permission besides "CREATOR OWNER"

https://i.gyazo.com/8bb868635d65ee8762b66e703d3aca1f.gif


The same error persists in tool, also. :(

^ I'm not sure if that has anything to do with it.
Edited by squeeze_nut on Apr 6, 2016 at 07:05 PM

Halo CE General Discussion » Desperately seeking help/advice Apr 6, 2016 06:41 PM (Total replies: 28)

Quote: --- Original message by: raffgie
Try pasting this into the File Explorer address bar:

%LOCALAPPDATA%\VirtualStore\Program Files (x86)\Microsoft Games\Halo Custom Edition\tags\



This is where I ended up -

https://gyazo.com/3bd6d5d35886183c0eef86c20b8ddf87

Halo CE General Discussion » Desperately seeking help/advice Apr 6, 2016 06:26 PM (Total replies: 28)

Oh, my bad. Here you go.

https://gyazo.com/60634175073282bf512441c2ec96fc64

Halo CE General Discussion » Desperately seeking help/advice Apr 6, 2016 06:12 PM (Total replies: 28)

Alrighty, this is what happens.

Before: https://gyazo.com/c6226dab1386f2ddf5062b4c8a6abf79


After: https://i.gyazo.com/37d83c6431405b92d2da797d5867a2ea.png
https://i.gyazo.com/7a35e1a3eb68c35b75dde282de710cdc.png (clearer)


Not sure if this is a good thing or a bad thing.

Halo CE General Discussion » Desperately seeking help/advice Apr 6, 2016 04:33 PM (Total replies: 28)

Hi Frank,

Thanks so much for the quick reply and lengths you went to helping me here. I downloaded the fresh stock tags, and data, for multiplayer. I removed the tags I was using, and inserted the stock tags and data folder.

I opened up OS_Sapien on damnation and saved a scenario. Upon compiling, I had a similar error, but noticed something different. Beside the corrupted bitmap and stencil things, (I had replaced with stock tags) another error showing up was saying that I was trying to use a missing tag for my first person hands (https://i.gyazo.com/c84648d9a34de8bf8a5d4f1dee085d52.png). I had these set in the globals before the initial corruption. I opened up OS_Gorilla to attempt to fix it, and I was really confused with what I saw.

https://i.gyazo.com/4342a3b029620889fd51999c46879e4f.gif <- all of the files I had removed were still there, even after restarting my computer after replacing the tags folders. https://i.gyazo.com/fd6c74b5f8ba78f54d201a84e4e8a2ab.png
I don't care if I lose everything I had, I just want to be able to function properly again. I'm honestly sorry if I'm coming off as a moron, I'm just out of ideas and really need help lol

Please lemme know if there is anything I can do from here / any suggestions you have for me.
Thanks again for responding in depth so quickly.

Halo CE General Discussion » Desperately seeking help/advice Apr 5, 2016 09:00 PM (Total replies: 28)

Sorry, I think I worded what I was trying to say wrong. I can't see the maps in the maps folder, but when I run the command through the cmd, there is no error.

Halo CE General Discussion » Desperately seeking help/advice Apr 5, 2016 05:39 PM (Total replies: 28)

Hi, I'm squeezenut. I'm new to Halo CE Modding. I was messing around with recording anims, and nothing was working. I copied the contents of my HaloCE folder out, and uninstalled the game. I figured I'd do a fresh install to see if it worked on a new copy, and it didn't. After that, I moved the CE folder back to it's original spot and ran the game. All of the scenarios I turned into levels were gone, and when I run tool (os) trying to compile a scenario to a map, it succeeds, but none of the compiled maps can be ran with "map_name (mapname)".

No matter what I try, nothing seems to work in terms of being able to compile maps.

I can post screenshots or whatever, I just want some help/advice to see where I should go from here.


EDIT:

Out of nowhere I tried again, and I got an error in tool this time. -> https://i.gyazo.com/76aab38e4d565557d228b35f6a029ee2.png

Edited by squeeze_nut on Apr 5, 2016 at 09:41 PM


Time: Fri February 23, 2018 11:15 AM 266 ms.
A Halo Maps Website